Tip: gratis locatiescan voor ondernemers

LocatiescanCBS en KvK hebben een zeer handig product ontwikkeld: de locatiescan. Een ondernemer die bijvoorbeeld wil verhuizen of een nieuwe winkel starten, kan hiermee alle relevante informatie opvragen over de beoogde locatie.

Ga naar locatiescan.info. Vul daar in om wat voor winkel in de detailhandel het gaat (daar kom je met een trefwoord meestal wel uit) en welke vestigingsplaats je op het oog hebt.  Vervolgens kun je eventueel ook nog een wijk uitkiezen.

Concurrenten
Al snel komt er een mail binnen met allerhande informatie over de gekozen locatie: hoeveel concurrenten er zijn, bijvoorbeeld, hoe rijk de mensen zijn (ook ten opzichte van de rest van Nederland), en hoe de verdeling in leeftijdscategorieën is. Zelfs de verhouding tussen mannen en vrouwen wordt aangegeven, en of de bevolking groeit of niet.

Nu nog gratis
Allemaal zeer interessante informatie voor de detailhandel – ook voor wie niet wil verhuizen maar wel nieuwsgierig is hoe het met zijn eigen buurt zit. De locatiescan is nu nog gratis, maar kost vanaf 1 mei 2017 € 10 per keer.

Bron: locatiescan.info